IK Oden

Referat: Babylon FK - IK Oden

Äntligen har våren kommit - 11 grader när vi mötte Babylon som är nykomlingar i femman.
Vi roterade en del spelare p g a hårt matchschema på slutet.
Babylon var det bättre laget i första halvlek och såg ut att ha en boll inne efter en kvart men domaren bedömde att bollen tog i stolpens insida.
Vi fick inte till passningsspelet, väldigt många felpassningar vilket gav farliga kontringar till Babylon.
I slutet av första halvlek utnyttjade Babylon detta genom att ta sig fram till ett friläge och denna gång satt avslutet perfekt innanför högra stolpen utan chans för Linus.
Underläge 1-0 i halvtid.
Händelser 1:a halvlek
9' Hörna för Oden rensas tillbaka till hörnläggaren Jesper som slår ett inlägg mot bortre där Amadeus provar på volley men bollen går högt över
16' Felpassning av Oliver leder till kontring och friläge och bollen ser ut att ta på däcket innanför stolproten, men den studsar ut och både huvuddomaren och assisterande menar att bollen tog i stolpen så inget mål.
22' Bra aktion av Lucas som passar till Amadeus som skjuter över i bra läge
35' Gult kort på Oliver för våldsam tackling
39' Marko spelar fram Lamin som skjuter och Babylons målvakt räddar
41' 1-0 Babylon

Vi gjorde hela sex byten i andra halvlek och faktiskt blev spelet mycket bättre. Dels höjde flera av avbytarna spelkvalitén och dels så tröttade vi ut Babylon genom att hålla bollen längre inom laget. Vi skapade också betydligt flera lägen och borde ha fått in minst ett mål men vi var för uddlösa framåt.
Det var faktiskt nära 2-0 när Babylon stack upp i ett av sina få anfall i andra halvlek och spelaren prickade ribban med ett rungande hårt skott.
Michael var mycket nära att kvittera när han nickade Shahos precisa inlägg tätt utanför och det hade varit rättvist med oavgjort med tanke på att lagen hade varsin halvlek. Men det gäller att sätta sina chanser.
Försvarsspelet var dock mycket bra och Michael utnämns till matchens lirare efter en klockren insats som mittback!

Händelser i andra halvlek
55' Babylon spelar sig fram till ett friläge då Lucas jobbar hem på ett suveränt sätt och bryter, annars troligen mål där!
59' Marko spelar fram Amadeus som får på en bra träff men målvakten är med på noterna och räddar
64' Gult kort på spelare i Babylon för fasthållning
75' Bra crossboll av Nvar till Jesper som lägger bakåt till Amadeus som skjuter över
78' Shaho slår ett perfekt inlägg till Jesper som dock missar mottagningen när han är fri med målvakten så chansen går om intet
80' Leo spelar i sidled till Amadeus som får på en riktigt bra träff men bollen smiter strax utanför vänstra stolpen
85' Nytt fint inlägg av Shaho till Michael som sprungit upp från mittbacksposition och nickar utanför med bara målvakten att passera!
89' Ribbskott av Babylon
90' Bra aktion av Nvar som hittar Shaho som sprintat upp på högerkanten, skjuter men bollen touchar en försvarare och går utanför